En demonstrant udtrykker sin utilfredshed med den nye aftale til Ukrainenu. Foto: Emil Filtenborg

Kiev: Der er utilfredshed over en ny aftale indgået af den ukrainske præsident, der gør det muligt at afholde valg i den besatte Donbass-region. 

Langt flere demonstranter var i går mødt op for at vise deres utilfredshed på Maidan-pladsen i Kiev end tilfældet var tirsdag. Ifølge nogle iagttagere var der over tusind demonstranter onsdag, langt højere end de omkring 300, som Ukrainenu iagttog tirsdag. Flere demonstranter lovede større demonstrationer i de næste dage for at få væltet præsidenten.

“Vi har valgt en præsident, der er idiot. Han er ved at forære Ukraine til Rusland. Kan du huske revolutionen i 2013? Vi er klar til endnu en Maidan, hvis ikke han stopper aftalen,” sagde Bogdan til Ukrainenu på pladsen onsdag, hvor nogle få var ved at sætte telte op. 

 

Demonstrationerne kommer efter, at ukraines præsident Volodimir Zelenskij tirsdag godkendte den såkaldte Steinmeier-aftale, der gør det muligt at afholde valg i de to udbryderrepublikker Donetsk og Lugansk, der i 2014 løsrev sig fra Ukraine i en konflikt, der har kostet mere end 13.000 mennesker livet ifølge FN. 

De to regioner kan dog få en form for selvbestemmelse, hvis valgene afholdes fair, og det møder vrede hos demonstranterne, der ser det som at legitimere udbryder-regionerne. Flere siger, at det går stik imod, hvad præsidenten ellers har lovet i valgkampen i foråret, hvor han gjorde det klart, at fred kun ville komme, hvis både de besatte områder i Donbass og Krim-halvøen kommer tilbage på ukrainske hænder. 

LÆS MERE: Sådan ser aftalen ud

LÆS MERE: Sådan gik demonstrationen tirsdag

Der har været flere reaktioner på de sociale medier efter aftalen blev indgået. Du kan se nogle udpluk nedenfor.