Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

Flere lande og flyselskaber planlægger at genstarte flytrafikken til og fra Ukraine, men industrien har lidt store tab. 

Ukraines nationale flyselskab, Ukrainian International Airlines, må skære 35 procent af staben væk og hengemme 60 procent af flåden. Det skriver James Brooke i dagens Ukraine Business News opdatering.  på baggrund af en pressemeddelelse fra UIA.

I alt 900 medarbejdere skal fyres, og ifølge selskabets direktør Yevgenij Dykhne vil det komme til at koste selskabet omkring 60 millioner dollars, at flytrafikken har været lukket siden midten af marts.

Der er dog lys forude for både UIA og andre selskaber og selvfølgelig de mange mennesker, der er afhængige af fly, hvad enten det gælder transport eller ferier. Flere selskaber og nationer planlægger nemlig at genåbne flytrafikken.

De første lande

De første lande, der kommer til at åbne for sluserne kan blive dem, der i forvejen ikke lukkede helt ned for de internationale flyvninger, da COVID19 pandemien begyndte at sætte sine spor i Europa, skriver Ukraine Business News.

Det drejer sig om Storbritannien, Hviderusland, Tjekkiet, Tyskland, Irland og Holland. Det kan vise sig at være relevant for danskere, fordi det åbner for flere mulige løsninger på transportudfordringerne.

For det første har mange danskere fra Jylland relativt nem adgang Hamborg Lufthavn, ligesom det også kan blive relevant at skifte fly i nogle af de længe, som er i Schengen-samarbejdet.