Foto af Denys Rodionenko hos Unsplash

Kiev: Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu besøger Kiev for første gang i 20 år. 

Ifølge mediet Jewish Press kommer Benjamin Netanyahu til Kiev for blandt andet at tale med den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij. Det er første gang i 20 år, at den israelske premierminister kommer til Kiev, og det er også det første statsleder-besøg, Volodimir Zelenskij får i Kiev, skriver The Jewish Press. 

Besøget er planlagt den 18-19. August, og ifølge The Jewish Press vil Benjamin Netanyahu igen se på muligheden for at agere mægler mellem Volodimir Zelenskij og Ruslands præsident Vladimir Putin. 

Benjamin Netanyahu er kendt for at have et specielt forhold til Ruslands Putin, og han har tidligere afvist at sætte sig imellem de to stridende parter, der begge hævder at have ret til den ukrainske halvø Krim og de løsrevne områder i Donbas. 

“For det første kender jeg ikke deres problemer godt nok, og der er nok problemer at tage af. For det andet så risikerer jeg, hvis jeg går ind i det her, at jeg skaber forventninger på begge sider, som jeg ikke kan leve op til, så jeg har høfligt afvist det indtil videre, men siden I spørger, vil jeg undersøge mulighederne for det igen,” siger Benjamin Netanyahu ifølge The Jewish Press. 

I september besøger Vladimir Putin Jerusalem for at afsløre et monument for ofrene af Leningrad-blokaden under Anden Verdenskrig.