Foto: Emil Filtenborg.

Den ukrainske regering har givet Naftogaz retten til at udvikle og drive store gasfelter i Sortehavet.

I går gav den ukrainske regering selskabet Naftogaz retten til at udvikle og drive et stort gasfelt i Sortehavet. Gasfeltet kan ifølge selskabet selv producere up til ti milliarder kubikmeter om året, skriver Ukraine Business News.

Ukraine importerer mellem 11 og 14 milliarder kubikmeter gas om året, så hvis gasfeltet lever op til forventningerne, kan det betyde, at Ukraine næsten kan dække deres behov hjemmefra. Det kan spare både penge og bekymringer for den ukrainske stat.

Naftogaz er et statsejet selskab, hvilket betyder at investeringerne kommer fra ukrainernes egne lommer. Til en start skal der bruges 200 millioner dollars på forundersøgelser, og investeringen går en risikabel fremtid i møde, lyder det.

Biden forventes at stoppe Nord Stream 2

På den anden side af havet har Joe Biden vundet valget, og efter alt at dømme bliver han også præsident i 2021. Det er værd at nævne, fordi det er svært at tale om ukrainsk gas uden at nævne Nord Stream 2.

Gasledningen, som Rusland vil bygge gennem det baltiske hav og ind i Tyskland, har nemlig været under hårdt pres fra USA under præsident Trump. Den linje forventes Joe Biden at holde fast ved, skriver Bloomberg.

Det er vand på ukrainernes mølle, da Rusland lige nu betaler Ukraine penge for at sende gas igennem landet.