Foto af Gozha Net hos Unsplash

Det ukrainske ministerium for økonomi kommer nu frem med en mulig pris for en hektar landbrugsjord, hvis den længe ventede landreform bliver endeligt vedtaget. 

2.200 dollar eller cirka 15.000 kroner bliver muligvis prisen pr. hektar landbrugsjord, hvis den nye landbrugsreform, der i går blev førstebehandlet, vedtages, lyder det fra det ukrainske ministerium for økonomi. 

“Vores beregninger viser, at hvis vi indfører den foreslåede model, der er valid, vil det (jorden) koste i gennemsnit 2,200 dollar pr. hektar,” sagde Taras Vysotsky, der er ministerens stedfortræder til Radio NV ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Landreformen, der skal gøre det muligt for udlændinge at opkøbe jord i Ukraine, er en prioritet for den nuværende regering, der mener, at den kan være med til at nå det store potentiale i landbrugssektoren. Det er alle dog ikke enige i. Der var derfor også tidligere på uden demonstrationer i Ukraine, hvor landmænd lukkede motorveje flere steder i landet.

Måske mildere form

Netop derfor havde regeringen også tidligere åbnet op for, at det måske bliver en mildere version, hvor kun ukrainere kan købe og sælge jorden, og udlændinge stadig skal leje den. 

“Baseret på den begrænsede model med restriktioner, vil det maksimalt blive 1.500 dollar (cirka 10.000 kr.),” sagde Vysotsky og henviste til prisen, hvis det kun er ukrainere, der må opkøbe jorden.

Unian skriver, at en undersøgelse tidligere på året viste, at 52 procent af ukrainerne er imod reformen, mens 35 procent støtter den.