Foto af Ivan Bandura hos Unsplash

Kyiv: Ukraine har muligheden for at opnå stor økonomisk vækst, lyder det for ministeren for økonomisk udvikling, handel og landbrug, men der skal gøres noget politisk. 

Tidligere har den ukrainske premierminister været ude og spå om store vækstrater i Ukraine over de kommende år, og nu er det så ukraines minister for økonomisk udvikling, handel og landbrug, der er ude og spå om mulighed for stor vækst. 

“Vi er tæt på et økonomisk gennembrud… Folk, forretninger, investorer og embedsmænd kigger med interesse på Ukraine og alle ved, at den nye regering er i stand til at ændre landet,” skrev ministeren Tymofiy Mylvanov på Facebook ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Han er dog en smule mindre optimistisk end den ukrainske premierminister og peger på en række områder, hvor der er brug for reformer i Ukraine. 

For det første skal der ske reformer, der gør det muligt for regeringen at træffe beslutninger, der rent faktisk bliver implementeret. For det andet skal der ske reformer af den dømmende magt, så den bliver mere fri. Dernæst skal regeringen tage kampen op med både bank-ejere, der har snydt borgerne og oligarkerne. Til sidst skal der fokus på at fjerne monopoler i den ukrainske økonomi. 

“Hvis vi overbeviste verden om ukraines hurtige udvikling, så ville vi blive oversvømmet af investeringer, og vi vil endelig blive succesfulde. Vi har sådan en chance,” skrev Mylvanov.