Foto af Leon Seibert hos Unsplash

Det går bedre med at skaffe internet til hele landet, lyder det fra den ukrainske minister for digital transformation. 

Internettet i Ukraine er ofte sløvt og ofte afhængigt af vejrforholdene. På dårlige dage med overskyet vejr, kan nettet sommetider helt forsvinde selv i større byer. Ifølge det britiske selskab Cable.co.uk, der måler internethastigheden verden over, er Ukraine på en 82 plads ud af 208 lande, når det kommer til kvaliteten af internettet. Det er lige omkring lande som Sri Lanka og Panama, mens det er dårligere end flere af ukraines nabolande.

Ifølge den ukrainske minister for digital transformation Mykhailo Fedorov, der arbejder for at udbrede internettet i landet, går det dog bedre. Han fortæller til det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform, at 70 procent af landet nu har adgang til internet. 

“Ifølge dataen givet til os af vores regulator, har landet en dækning på 62 procent. Og det handler ikke kun om mobilen. Det er højhastigheds internet. Men da vi startede med at studere og søge efter yderligere kilder i researchen, har vi nået til 70 procent… Vores mål er 90-100 procent,” lyder det fra ministeren ifølge Ukrinform. 

Den nye regering i Ukraine har tidligere sagt, at de sætter fokus på at forbedre internetadgangen og hastigheden i landet, da det skal være med til at sætte skub i den økonomiske udvikling. 

På Youtube findes der flere videoer, der tester internethastigheden i Ukraine. Du kan se en af dem her: