Foto af Valik Chernetskyi hos Unsplash

Kiev: En ny meningsmåling viser, at 83 procent af ukrainerne ser sig selv som patriotiske og 80 procent støtter et uafhængigt Ukraine.

En stor del af ukrainerne ser sig selv som patriotiske og støtter et uafhængigt Ukraine, viser en ny undersøgelse fra det uafhængige analysefirma Rating Sociological Group. Ifølge meningsmålingen ser 83 procent af ukrainerne sig som patriotiske, mens 11 procent har den modsatte opfattelse og 6 procent har svært ved at kategorisere sig selv. 

Analysen fandt også, at 82 procent af ukrainerne støtter et uafhængigt Ukraine, hvis de stod med valget i dag. 12 procent har den modsatte holdning, mens 6 procent ikke er sikre. 

Mens tallet er højt over hele landet, så er der forskellige i de forskellige regioner. I den vestlige del af Ukraine støtter hele 92 procent et uafhængigt Ukraine, mens det tal er 69 procent i den østlige del, hvor krigen med de russisk støttede separatister fortsætter på sit femte år. Her anslås 13.000 mennesker at have mistet livet, mens en større del har været tvunget til at forlade deres hjem. 

I en tidligere undersøgelse af Rating Sociological Group fandt analysefirmaet, at 66,5 procent af ukrainerne ser Rusland som den aggressive part i krigen. Igen er der regionale forskelle.