Foto af Silver Ringvee hos Unsplash

Der er blevet sagt og skrevet meget om Trumps forbindelse til præsident Zelenskij. En god ting er der dog kommet ud af det. 

Fokus på Ukraine er eksploderet efter beskyldningerne om, at Trump har presset Volodimir Zelenskij til at granske Joe Bidens søns Hunter op til præsidentvalget i USA næste år, er begyndt at florere i pressen.

At medierne har rettet linsen mod Ukraine i en grad, der ikke er set længe. Og selv om opmærksomheden ikke nødvendigvis har været positiv, så har den haft en uventet fordel. De amerikanske medier er nemlig begyndt at stave hovedstaden “Kyiv” i stedet for “Kiev.”

Det kan måske virke som en bagatel, men for flere ukrainere har det været højt på ønskelisten. Kyiv er nemlig nærmere den ukrainske måde at stave navnet på, imens Kiev lægger sig op af russisk, som ukrainerne jo har et anstrengt forhold til for tiden.

Først AP – så de andre 

Allerede i august, længe før balladen med Trump, begyndte nyhedsbureaet AP at skrive Kyiv i stedet for Kiev. Men nu er flere andre altså også fulgt med. Blandt andet skriver BuzzFeed og Wall Street Journal Kyiv i stedet for Kiev.

På dansk er der to anerkendte måder at skrive hovedstadens navn på: Kiev og Kijev. På Ukraine Nu holder vi fortsat fat i Kiev.