Foto af Serena Repice Lentini hos Unsplash

På et hemmeligt møde blev den ukrainske præsident angiveligt advaret om, at nogen i hans indercirkel lækker oplysninger. 

Det ukrainske medie ZN.ua har smidt noget af en bombe tirsdag. De skriver, at den britiske sikkerhedstjeneste MI6 har advaret den ukrainske præsident om, at nogen i hans indercirkel lækker oplysninger. Muligvis til Rusland, men det er ikke blevet bekræftet. 

Mediet har talt med en række kilder, der peger på, at Zelenskij på et nyligt besøg i England havde et hemmeligt møde med MI6. 

“Tidligere var det amerikanerne, der rejste emnet for præsidentens indre cirkel under forhandlinger med lederen af den ukrainske stat. Men deres sag handlede om at udøve pres på regeringen. I UK-sagen var dette en advarsel. Det er tilfældet, at Zelensky er ikke fuldt ud klar over handlingerne fra de personer, der er i hans indercirkel,” skriver avisen.

Talte om en række ting

Ukrainenu har tidligere skrevet om, at Storbritannien og Ukraine indgik en række aftaler på Zelenskijs besøg, men ifølge ZN.ua var der altså også andet end den officielle dagsorden. 

Mediet skriver, at præsidenten med MI6 snakkede om angrebet på de ukrainske myndigheders antikorruptionsarbejde, sabotage i arbejdet med freden i Donbas-regionen og hele hans indercirkel. Det bidrager til den øgede bekymring i Ukraine, hvor der er frygt for, at den ukrainske præsident er ved at vende sig imod reformarbejdet i landet. De nye oplysninger tyder på, at det mere er folkene omkring præsidenten, som saborterer præsidentens reformarbejde, som bliver kritiseret fra flere fronter. 

Det ukrainske nyhedsbureau Unian skriver, at det langt fra er normalt for MI6 at mødes med udenlandske statsledere. Derfor bliver mødes med Zelenskij beskrevet som specielt og udtryk for britisk bekymring.