Foto: Jackmac34 / Pixabay.com.

Det ukrainske medie Unian skriver, at de forventer, at den ukrainske nationalbank sænker renten snart på grund af den lave inflation. 

I starten af 2019 var inflationen i landet omkring ti procent viser tal fra mediet Trading Economics, men den er siden faldet til under fem procent. Det får nu konsekvenser for renten i landet, skriver det ukrainske medie Unian. Eksperter fra Raiffeisen Bank Aval siger til mediet, at “forudsætninger er skabt for yderligere lempelse og muligvis gradvis transformation til en mere ekspansiv pengepolitik”

Netop derfor forventer banken, at renten i Ukraine kan falde helt ned til otte procent. I øjeblikket er nationalbankens rente 13,5 procent i Ukraine, og det er efter, at den er blevet sænket flere gange i 2019 – senest i december.  

Raiffeisen Bank Aval forventer ikke, at de private banker vil give flere lån trods af en lavere rente i landet og en generel sund økonomi hos bankerne. Det er blandt andet fordi, at bankerne forventer lavere produktion i industrien og generel lavere økonomisk aktivitet. 

“Det vil påvirke… efterspørgslen for lån og bankernes villighed og mulighed til at give dem,” siger banken og forklarer, at reformer, der kan forbedre forretningsklimaet, er nødvendige. 

Ifølge Unian kan den ukrainske rente allerede blive justeret igen torsdag den 30. januar.