Foto af Andriyko Podilnyk hos Unsplash.

Budapest har vundet Emerging Europe Awards som den mest erhvervsvenlige by i den fremvoksende del af Europa, mens Lviv også får ros. 

Der er indædt kamp om udenlandske investeringer i den østlige del af Europa, hvor flere lande og byer forsøger at gøre noget ekstra for at tiltrække virksomheder og udvikle byerne. Emerging Europe har netop uddelt priserne for 2020 over hvilke byer i den udviklende del af Europa, der har det bedste erhvervsliv. Her vinder ungarske Budapest.

“Den (Budapest, red.) har et fantastisk brand, og det er ingen overraskelse at vores eksperter lægger mærke til det. Dog er jeg glad for at også en række andre byer har fået opmærksomhed,” lyder det fra Andrew Wrobel, der er stifter af Emerging Europe. 

Dog klarer Ukraine sig også ganske fint på listen, hvor over 70 eksperter verden over har hjulpet til med at finde vinderne. Lviv kommer på en sjetteplads over de bedste byer for erhverv, kun overgået af Budapest, Prag, Warszawa, Ljubljana og Bratislava.  

Også når det kommer til økonomisk potentiale, er der hæder til Lviv. I kategorien er byen på andenpladsen efter Georgiens Tbilisi, mens Kyiv og Kharkiv kommer på en delt tredjeplads og Dnipro på en delt femte. Odesa er på en delt sjetteplads. Der er ingen tvivl om, at Emerging Europe ser Ukraine som et land med et stort økonomisk potentiale. 

Flere topplaceringer til ukrainske byer

Ifølge undersøgelsen er Kharkiv også en af de bedste steder at finde talent i regionen. I kategorien over bedste steder med stor talentmasse er byen på en delt tredjeplads, mens Kyiv kommer på en delt fjerde og Lviv på en delt femte.

Derudover er Lviv også i top ti, når det kommer til god byplanlægning, livskvalitet og støtte fra de lokale autoriteter, mens Kyiv er i top ti over de bedste byer i forhold til infrastruktur. 

Det er derfor især Lviv, som får hæder af Emerging Europe, og byens udvikling er også noget, som Ukrainenu har beskæftiget sig med. For nyligt skrev vi om, at byen har vundet en pris for dens miljøtiltag, og tidligere har vi undersøgt den veluddannede arbejdskraft i byen, som kommer fra hele landet, og dens voksende it-sektor