Foto af Eugene hos Unsplash

På lørdag begynder valgkampen i Ukraines kommuner og amter. De besatte områder er dog fortsat undtaget.

Valgkommissionen i Ukraine har annonceret, at valgkampen til lokalvalgene kan starte fra på lørdag. Selve valget finder sted den 25. oktober. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Der skal stemmes om delegerede i landområderne, hvem der skal lede bosættelserne og måske vigtigst af alt skal der vælges borgmestre, som i Ukraine har ret vide beføjelser i forhold til i Danmark.

Valgene er desuden det første valg, der vil finde sted under den nye valglov. Som forventet bliver der ikke afholdt valg i de besatte områder.

Hold øje med Kyiv

Den tidligere boksemester og nuværende borgmester i Ukraines hovedstad, Vitali Klitsjko, har et anstrengt forhold til Zelenskij, og har blandt andet anklaget præsidenten for at forsøge at stække borgmesterens magt ulovligt.

Zelenskijs folk har forsøgt at tage nogle af Klitsjkos opgaver fra borgmesteren, men det er ikke lykkes. Det er kun byens borgere, der kan vælge, hvem der skal sidde og fylde op på borgmesterens kontor.

Klitsjko er en af den tidligere præsident Porosjenkos allierede, og nogle er allerede begyndt at spekulere i, om han vil bruge sin præsidentpost som springbræt til det kommende præsidentvalg.