Foto: Eugene Kozlovsky fra Pixabay.

For hver krone du skal bruge for at få tag over hovedet i Ukraine, skal du bruge 2,5 i Danmark. 

Ifølge en rapport fra det amerikanske magasin CEOworld Magazine, er leveomkostningerne i Danmark omkring 2,5 højere end i Ukraine. Kigger man eksempelvis på restaurantbesøg, koster det i Ukraine lige over en fjerdel af, hvad det gør i Danmark.

Rapporten er ifølge magasinet selv baseret på flere forskellige nationale og internationale undersøgelser. Man skal altid tage den nøjagtige placering i den slags undersøgelser med et gran salt, men også set med europæiske briller, ligger Ukraine godt i svinget.

Det eneste land i Europa, der er billigere end Ukraine at leve i, er Kosovo. I alt er Ukraine på en 107. plads ud af 132 lande på listen, der rangerer landene efter, hvor dyre – og ikke hvor billige – de er at leve i.

Hjælper ikke ukrainerne nævneværdigt

Selv om det er noget billigere at bo i Ukraine end i Danmark, så ville de fleste ukrainere nok vælge de danske priser, så længe de danske indkomster også fulgte med. De lave priser i Ukraine kommer nemlig med en hage.

Den gennemsnitlige ukrainske løn i december sidste år var ifølge Trading Economics 12.264 hryvnia eller cirka 3.400 kroner. Til sammenligning hiver den gennemsnitlige dansker omkring 27.000 kroner hjem i måneden før skat.

Det betyder dog også, at Ukraine er et fremragende land at bosætte sig i, hvis man har mulighed for at arbejde hjemmefra for et dansk selskab.