COVID19

I går registrerede Ukraine det laveste antal smittede i to uger, men det betyder ikke nødvendigvis, at en opklaring er på vej.

Over natten blev antallet af registrerede smittetilfælde i Ukraine halveret. I går blev blot 3261 nye smittetilfælde registreret, hvilket er mindre end halvdelen af, hvad der blev registreret døgnet før, skriver Unian.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at antallet af nye smittetilfælde overhovedet er faldet. I samme periode er antallet af tests nemlig også dalet drastisk. Blot 18.207 tests blev udført, da det var Kvindernes Internationale Kampdag i går.

Normalvis bliver der udført mellem 80- og 90.000 tests om dagen i Ukraine. Samtidig var antallet af indlæggelser på hospitalet 1837. Det er langt mere end halvdelen af de registrerede smittede, der ender på hospitalet.

Vaccinationsprocessen er i gang

Processen med at få vaccineret ukrainerne er i gang, men det går ikke ligefrem i et hæsblæsende tempo. Af de 500.000 vacciner, som Ukraine fik fra det Indiske Seruminstitut for to uger siden, har de nu brugt 19.100 vacciner. Det skriver Ukrinform.

Det seneste døgn er 1171 personer blevet vaccineret. Det lave antal vaccinerede skyldes, på samme måde som det lave antal af tests, at det i går var helligdag. Men der er dog også stor mistro til vaccinen i Ukraine.

Blot 24,1 procent af ukrainerne er klar til at lade sig vaccinere imod COVID19, hvis en vaccine bliver gjort tilgængelig for dem. Det skriver nyhedsbureauet Unian på baggrund af en undersøgelse foretaget af Kyiv International Institute ofo Sociology.

Omkring 60 procent svarede, at de ikke ville lade sig vaccinere, mens omkring 15 procent havde svært ved at svare. Undersøgelsen er blevet udarbejdet fra den 23. februar til den første marts, og i alt 1207 respondenter deltog.