Foto: Unsplash

Ukraine har ramt det laveste antal nye smittede i tre måneder. Til gengæld er antallet af testede også rekordlavt.

Ikke siden oktober har smittetallene været så lave i Ukraine. Blot 4158 nye tilfælde af coronavirus er blevet registreret i Ukraine det seneste døgn. Til gengæld er antallet af tests også dalet betragteligt til blot 13.128 tests på et døgn, skriver Unian.

Ikke nok med det er 4693 kommet sig igen, men til gengæld er 1526 blevet indlagt på hospitalet og 73 er døde. Men mørketallet skal også holdes in mente. Bemærkelsesværdigt er, at antallet af indlagte ligger omkring det samme niveau som da Ukraine testede fire gange så mange mennesker.

Zaporisha, Kyiv og Lviv er hårdest ramte. Og som altid er det ikke muligt at sige noget om, hvor mange tilfælde der er i de besatte områder i Østukraine (Donetsk og Luhansk) eller på Krimhalvøen, der er annekteret af Rusland.

Vaccinen er på vej

Som Ukraine Nu tidligere har skrevet, har har Ukraine forhandlet om et vaccinekøb med den kinesiske medicinalvirksomhed Sinovac Biotech siden september. De er nu kommet frem til at købe 1,9 millioner vacciner.

De godt to millioner vacciner kommer oveni de 16 millioner vacciner, som kommer til landet gennem COVAX og er som sådan en separat forsendelse. De to portioner har på den måde ikke noget med hinanden at gøre.

De to millioner vacciner skal først og fremmest bruges til at vaccinere de folk, der befinder sig i risikogruppen. Vaccinerne er blevet købt til 504 uah (108 kroner) per styk. Det er altså et betragteligt millionbeløb, der er blevet sat af til indkøbet.