Foto af Nazar Hrabovyi hos Unsplash

Vejene er ofte af dårlig kvalitet i Ukraine, og det vil Kyiv nu gøre noget ved. 

Huller i vejen er et normalt syn i Ukraine og hovedstaden Kyiv. De store problemer med landets vejnet får ofte skylden for at sænke industrien og være til gene for indbyggerne. Det er blandt andet en del af motivationen for, at Ukraine nu vil lave en stor betalingsvej omkring Kyiv. 

“Det er vigtigt, at vi starter sådan et projekt med en stor og sikker strategisk partner. Jeg tror oprigtigt på, at vores samlede erfaringer vil gøre det til en succes,” sagde ukraines minister for infrastruktur Vladyslav Krykliy ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Ministeren oplyser, at det er den kinesiske virksomhed Poly Changda Engineering Co. Ltd, der skal stå for arbejdet. Selve vejen bliver i alt 200 kilometer lang og skal gå som en ring omkring byen blandt andet ud til byens store lufthavn Boryspil, der ligger cirka 30 kilometer væk fra centrum af Kyiv. 

Det er planen, at der er skal være brugerbetaling på ringvejen, der er en af de i alt fire større vejprojekter af lignende model, som Ukraine har planer om at bygge.