Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Kyiv’s Emergency Situations Commission letter på de karantæneregler, der vedrører en stor del af livet i den ukrainske hovedstad.

I dag mandag har de myndighederne i den ukrainske hovedstad meldt ud, at de vil slække lidt på karantænereglerne i Kyiv. Det skriver Unian. Det sker på trods af at antallet af nye smittetilfælde på landsplan fortsat ligger højt.

Som det ser ud nu må restauranter, biografer og teatre kun holde åbent til klokken 22.00, men disse vil altså få lov til at arbejde efter klokken 10 om aftenen, hvis de overholder regler og standarder for hygiejne.

I det sidste døgn er der blevet registreret 543 nye tilfælde. I alt er der registreret 49.043 tifælde af coronavirussen i Ukraine, men det reelle tal er formentlig højere, da antallet af tests har været lavt længe.

Forskellige udmeldinger

De nye karantæneregler med, at restauranter ikke måtte holde åbent efter klokken 10 kom i slutningen af juni. Siden har man kunne høre hovedstadens borgmester tale om at lukke for den offentlige transport igen.

“Hvis antallet af patienter stiger og antallet af ledige senge på hospitalerne daler signifikant i de kommende dage, bliver vi nødt til at vende tilbage til skrappe restriktioner inklusiv lukning af den offentlige transport,” lød det fra borgmesteren den 30. juni.

Der er meget, der tyder på, at tiden med coronaregler ikke er forbi endnu. Karantænen varer formelt måneden ud, men både den ukrainske sundhedsminister og præsident Volodimir Zelenskij har tidliger talt om, at landet må forberede sig på en anden bølge.