Foto af Rad Pozniakov hos Unsplash

Hvis du slår vejen forbi Kyiv på et weekend-visit, så kan du opleve byen ved at se den megen gadekunst, der pryder flere mure. Du kan blandt andet hente en app. 

Flere store lejlighedskomplekser i den ukrainske hovedstad Kyiv er prydet med flot kunst på murene, der afbilleder alt fra kendte personer til sjove tegninger. Blandt andet er en stor del af gadekunsten inspireret af revolutionerne i landet og krigen i Donbass-regionen, og det kan så absolut anbefales at slå et smut forbi flere af dem.

Der er over 150 af disse skatte gemt over hele byen, og det er en god måde at komme rundt i byen på, der også byder på en række kirker og selvfølgelig Maidan-pladsen, som er værd at se. Det er især interessant at se kontrasten mellem de gamle og høje sovjetiske bygninger og den flotte gadekunst. Nogle af billederne er lavet af internationale kunstnere, mens andre er malet af lokale, som oftest er gemt lidt bedre væk. 

Det er dog heldigt for turister, at der er lavet en oversigt over, hvor i byen de gemmer sig. Den kan du se her og ellers er det muligt at hente en app kaldet Kyiv Murals på din telefon. Det gode ved at se byen gennem gadekunsten er, at du kommer til at opleve mere end de klassiske turiststeder, som i dag er besøgt meget flittigt.  

Foto af Max Bovkun hos Unsplash
Foto af Марьян Блан | @marjanblan hos Unsplash
Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert

Hvis du har en god historie til Ukrainenu, så kontakt Stefan Wechert på sswjournalist@protonmail.com