Foto: Martin Sanchez hos Unsplash.

Du kan nu ikke længere gå i fitnesscenter i den ukrainske hovedstad Kyiv, mens også restauranter nu skal lukke tidligt. 

I Ukraine deles landets regioner ind i farver alt efter, hvor stort smittetrykket med coronavirus er i regionen. Den ukrainske hovedstad Kyiv er over den sidste måned gået fra at være en grøn zone til nu orange, da byen har fået flere og flere smittede. De ukrainske byer og regioner kan enten være grønne, gule, orange eller røde. 

Fredag var der 404 nye smittede i Kyiv og lørdag yderligere 428. Når Kyiv nu bliver orange zone betyder det, at nogle nye restriktioner træder i kraft. Blandt andet skal byens fitnesscentre og hostels lukke fra i dag, og restauranter skal lukke tidligt om aftenen. 

Derudover bliver en række operationer på byens hospitaler udskudt, og shopping centre og museer vil kun være åbne i begrænset omfang. Den offentlige transport bliver også ramt. Det skriver UBN. Her må busser nu kun være halvt fyldte, men det er usikkert, om reglerne vil blive overholdt. Det har ikke altid været tilfældet førhen. 

Mange flere smittede i Ukraine

Det er dog ikke kun i Kyiv, at der er flere og flere smittede. Ukraine er også generelt ramt af et stigende antal smittede, hvor der i de sidste dage er registreret over 3.000 nye tilfælde om dagen. Ti byer i Ukraine er blevet markeret “rød zone”, og der må folk ikke forlade områderne med offentlig transport og stort set alt offentligt liv er lukket ned. 

Der er tale om de ukrainske byer Berezhany, Chernivtsi, Chortkiv, Dubno, Ivano-Frankivsk, Kaniv, Kolomyya, Kalush, Nizhyn og Ternopil. 

Ifølge nye tal fra sundhedsmyndighederne i Ukraine så har Ukraine nu Europas største smittetryk på 88 smittede per 100.000 borgere. Tidligere har ukraines premierminister  været ude at afvise, at der kommer en ny stor nedlukning af landet i fremtiden. 

“Vi forstår – både regeringen og statens ledere – at der ikke kan være en ny nedlukning af Ukraine. Det ved de fleste lande. At lukke landet ned, som vi så i foråret, er umuligt,” sagde Denis Sjmygal ifølge UBN.