Foto af Ye Jinghan hos Unsplash

Kiev: Rygterne fyger om ørene – fangeudvekslingen mellem Rusland og Ukraine er højt på dagsordenen i landet, og fem høns er hurtigt blevet til 10 fjer. 

Flere medier har berettet, at visse navngivne ukrainske fanger allerede er på vej hjem til Ukraine fra de fængsler i Rusland, hvor de har siddet indespærret. Men det bliver afkræftet af både russiske og ukrainske myndigheder. 

Forhandlingerne er dog stadigvæk i gang, så der er ikke grund til at miste modet endnu, men lederen af den ukrainske efterretningstjeneste har advaret folk imod at sprede falske nyheder i medier og på de sociale medier. 

Imens ukrainerne væbner sig med tålmodighed, er opmærksomheden endt på bordet hos et af kronvidnerne i sagen om nedskydningen af det malaysiske passagerfly MH17.

Anholdt for terror 

I juni gik den ukrainske sikkerhedsservice ind i de besatte områder i det østlige Ukraine. Målet var at anholde ukraineren Volodimir Tsemakh. Officielt blev han tiltalt for medvirken til terrorisme, men anholdelsen blev hurtigt kædet sammen med nedskydningen af et passagerfly, der kostede 298 mennesker livet. 

Ifølge flere politiske kommentatorer, er han nu blevet en del af forhandlingerne om fangeudveksling. Det skriver Kyiv Post. Og det skyldes, at de lande, der efterforsker hændelsen, mener, at flyet blev skudt ned med et russisk missil. 

Det vides dog endnu ikke, om han rent faktisk er en del af forhandlingerne.