COVID19

Karantænen, som den ser ud nu, ophører i morgen. Til gengæld kommer der andre restriktioner i stedet for.

Vi er på vej ud af den hårde karantæne i morgen, men det betyder ikke, at der er frit lejde til det ene og det andet. Der vil fortsat være restriktioner på de fleste ting, men det bliver noget mere afslappet.

Faktisk kommer karantænerestriktionerne til at være de samme, som der har været flere steder i Ukraine tidligere, når områder har været i den orange zone under den såkaldte adaptive karantæne. Det skriver Unian.

Det betyder, at de fleste begivenheder fortsat er forbudte. Museer og udstillinger må gerne holde åbent, men det kræver at der er max. en besøgende per 10 kvadratmeter. Caféer, barer og restauranter må gerne holde åbent. Dog kun til klokken 23 og alle betalinger skal være afsluttet klokken 22.

Religiøse begivenheder er fortsat tilladte, der er dog også en regel om maksimalt en person per fem kvadratmeter. Store events med mere end 20 personer er også fortsat forbudt, selv med afstand.

Til gengæld kan man gå i biografen, så længe den opererer på halv kapacitet. Træningscentre må igen holde åbent, men der må kun være en kunde per 20 kvadratmeter. Offentlig transport er åbent som normalt, men der skal bæres ansigtsmaske.

Man skal fortsat have sit ID med sig, når man forlader sin bolig. Man skal også have en gyldig forsikring, hvis man rejser til Ukraine som udlænding.