Det går godt for Jysk - også i Ukraine. Pressefoto: Enkorn / Jysk.

Jysk åbner flere butikker, imens tallene for retailhandel i Ukraine bare stiger og stiger.

Næsten tre ugers lockdown i januar slog et lille hul i retailmarkedet. I decembers steg handlen dog med 13,4 procent i forhold til samme måned forrige år. Det skriver Ukraine Business News.

“Vi regner med at omsætningen indenfor retail fortsætter med at stige resten af året, da langsom vaccinering vil begrænse international rejse og i stedet støtte lokalt forbrug,” skriver Dragon Capital blandt andet.

Den danske møbelkæde Jysk er naturligvis også en del af denne udvikling og planlægger lige nu at åbne seks nye butikker. Herefter vil der være 78 Jysk-butikker i Ukraine, oplyser Ukraine Business News.

Succesfuldt år for Jysk

Jysk havde et godt år sidste år, hvilket gav dem blod på tanden. Salget i hele Jysk er steget med 7,6 procent, mens omsætningen hos Jysk i Ukraine er steget med hele 23,8 procent til omkring 529 millioner kroner, oplyste Yevhen Ivanytsia, der er direktør for Jysk i Ukraine.

I 2020, åbnede Jysk yderligere 13 nye butikker i Ukraine. I alt har Jysk nu 72 butikker i Ukraine og 637 ansatte. Ukraine Nu har tidligere skrevet en større artikel om Jysk og deres arbejde i Ukraine, som kan læses her:

Efter et godt år: Jysk har store ambitioner i Ukraine

Milliardinvesteringer

Den største investering skal dog nok findes ved Epicenter – en kæde af store butikker, der sælger en blanding af byggematerialer, værktøj og udendørsting. Epicenter lægger nemlig også planer.

De næste to år vil gruppen investere to milliarder dollars (12,31 milliarder DKK). Nogle af pengene skal gå til produktion, og så håber Epicenter på at lokke investeringer ud af Verdensbanken eller EBRD til at anlægge solsceller på butikstagene.

I supermarkedskæden Silpo går det også godt. De opkøber nu endnu en kæde af butikker, Furshet. De køber 21 butikker, og kommer næsten op på 300 butikker i alt. ATB er fortsat langt den største supermarkedskæde i Ukraine.