Det går godt for Jysk - også i Ukraine. Pressefoto: Enkorn / Jysk.

2020 er på trods af corona-krisen gået rigtig godt for Jysk i Ukraine. Sådan lyder det fra Yevhen Ivanytsia, direktør for Jysk i Ukraine. 

I en update på LinkedIn skriver Yevhen Ivanytsia, der er direktør for Jysk i Ukraine, at Jysk i Ukraine har haft et rekordår med vækst på 23,8 procent. I år har Jysk åbnet 13 nye butikker i Ukraine, så de i alt har 67 butikker i landet med i alt 637 ansatte. 

Tidligere har Jysk meldt ud, at de vil have 100 butikker i Ukraine i 2023. 

“Dramatisk, uventet, men det bedste år i Jysks historie: På trods af coronavirus har Jysk haft rekordsalg,” skriver Ivanytsia på LinkedIn og oplyser, at salget i hele Jysk er steget med 7,6 procent, mens omsætningen hos Jysk i Ukraine er steget med hele 23,8 procent til omkring 529 millioner kroner. 

Et godt år for detailsektoren i Ukraine

Ivanytsia takker i sit opslag medarbejderne i Jysk i Ukraine og citerer Jan Bo, der er direktør hos Jysk for at være godt tilfreds med resultatet for hele Jysk. Bo peger blandt andet på, at der efter genåbningen rundt omkring er kommet endnu flere kunder.

Det er dog ikke kun Jysk, der har klaret sig godt gennem corona-krisen i Ukraine. Detailsektoren har generelt haft det godt. Ifølge State Statistics Service i Ukraine er detailhandlen steget med 5,9 procent i sommers sammenlignet med sidste år på trods af karantænen. Det har overrasket mange, at detailhandlen i august måned for eksempel var 8,7 procent over niveauet for samme måned i 2019. Tallene viser også, at Kyiv klarer sig bedst, men også mange andre ukrainske byer oplever en stigning i detailhandlen. 

Det har vi tidligere skrevet om på Ukrainenu.

Evgeniya Akhtyrko, der er analytiker hos Concorde Capital, har tidligere sagt, ifølge UBN, at detailhandlen er den mest positive sektor i øjeblikket. 

“Ukraines detailsalg er steget hurtigt … De positive tendenser i handel kan tjene som den eneste modregningsfaktor for den økonomiske recession, da de andre store sektorer fortsat svinder,” lyder det fra Akhtyrko.