Taras Yurynts. Photo: Emil Filtenborg

Den ledende direktør hos danske Guldmann i Ukraine mener, at den store ukrainske by Lviv i den vestlige del af landet er en skjult perle. 

I december får ukrainere og udlændinge med tilknytning til Ukraine mulighed for at dele deres oplevelser af året, der er gået, hvordan livet er i Ukraine og hvad 2020 byder på. Der er tale om alt fra politikere, eksperter og prominente stemmer til folk på gaden.

I denne omgang er turen kommet til Taras Yurynts, der er ledende direktør for Guldmann i Ukraine. Guldmann er en dansk virksomhed, der laver udstyr til blandt andet genoptræning på hospitaler.

Hvad er den vigtigste ting, der er sket i 2019 i dit felt?

Jeg har drevet dansk produktion i Ukraine i de seneste 15 år. I 2019 har vi formået at sikre endnu et godt forretningsår hos os. Vores forretning voksede 25 procent sammenlignet med sidste år. Vi fortsatte med at levere dele til Danmark i høj kvalitet i henhold til aftalt leveringstid og forventer yderligere vækst.

Hvad vil du have, at danskerne skal vide om Ukraine?

Ukraine er temmeligt stort land. Afstanden fra det vestlige til det østlige Ukraine er det samme som afstanden fra det vestlige Ukraine til København. Konfliktområdet er kun begrænset til grænsen til Rusland og har ingen indvirkning på sikkerheden i andre regioner.

Lviv, en by i det vestlige Ukraine, er en skjult perle i Østeuropa. Det er helt anderledes end andre byer i området, har flot arkitektur og er kendt for sin gæstfrihed og gode restauranter. Du kan komme dertil med WizzAir via direkte flyvning fra København og hygge dig i denne de facto hovedstad i Ukraines folkelige vest.

Hvad tror du, der vil ske i 2020?

Den nye præsident og parlamentet skubbede for reformer i 2019, som der ellers gik noget langsommere førhen. Jeg mener, at hastigheden af ​​reformerne ikke bør ske på kompromis med deres kvalitet, og at de skal forbedre livskvaliteten yderligere i Ukraine. Jeg forventer også, at der vil blive fundet et kompromis i konflikten med Rusland, og dette vil stoppe unødvendige skader.