Liza Parli glæder sig til at holde jul med sin kæreste. Foto: Stefan Weichert

Hvordan holder ukrainerne jul? 21-årige Liza Parli holder den med sin nye kæreste uden familien, da de ikke har mødt ham endnu. 

I december får ukrainere og udlændinge med tilknytning til Ukraine mulighed for at dele deres oplevelser af året, der er gået, hvordan livet er i Ukraine, og hvordan de regner med at holde jul. 

I denne omgang er turen kommet til den 21-årige studerende Liza Parli, der regner med at holde jul med sin kæreste. 

Hvordan regner du med at holde jul?

Det vil jeg gøre med min kæreste. Vi skal også købe et juletræ sammen, så det bliver rigtig hyggeligt. Jeg glæder mig meget. Vi holder jo jul mellem den 6. og 7. januar, så det er lidt anderledes end for jer i Danmark. 

Hvad skal I spise?

Jeg ved det faktisk ikke endnu. Min mor plejer at lave mad. En hel masse forskellige retter, men i år står jeg for det, da jeg kun skal holde det med min kæreste. Jeg har ikke besluttet mig endnu, men jeg regner med, at lave noget salat og noget fisk, som min mor plejer. Det er meget vores traditionelle julemad. Og vi regner også med at drikke et glas champagne, når klokken bliver 12 den sjette. 

Hvorfor holder du ikke jul med familien?

Min familie har ikke mødt min kæreste endnu, så vi holder det for os selv. De synes, at det er underligt, at jeg ikke holder det med dem, men sådan har jeg valgt det. 

Giver I gaver til hinanden?

Nej. Det er ellers meget normalt her i Ukraine, men vi har valgt ikke at gøre det. Og vi synger heller ikke nogen sange.