Foto: Unsplash

Fra den 8. til den 24. januar vil der blive indført lockdown i Ukraine, lyder det fra premierminister Denis Sjmygal.

Januar har alle dage været årets mandag. Næste år ser det ud til, at januar bliver lige en tand værre end januar var i år, dengang vi stadigvæk ikke tænkte på coronavirus, karantæner og maskepåbud.

Ifølge premierminister Denis Sjmygal bliver der nemlig indført strammere karantæneregler fra den 8. til den 24. januar næste år. Karantænen falder lige i kølvandet på den ortodokse jul for at bryde de smittekæder, julen måtte skabe.

“Der vil blive indført strammere karantæne foranstaltninger i Ukraine fra den 8. januar til den 24. januar. Det bliver gjort for at undgå en ny, kraftig bølge af dødelighed, der kommer efter nytårsferien,” siger Denis Sjmygal ifølge Unian.

Skrappe regler

Listen af nye regler er som følger: Alle uddannelsesinstitutioner undtagen børnehaver bliver lukket. Alle underholdnings-, sports-, marketing- og kulturbegivenheder bliver forbudt i perioden.

Biografer og teatre vil ikke få lov til at holde åbent. Det samme gælder for skønhedssaloner og træningscentre. Det gælder også for caféer, barer og restauranter, der dog gerne må sælge take-away.

Markeder bliver lukket, men den offentlige transport vil fortsat fungere. Det skriver det officielle ukrainske nyhedsbureau, Ukrinform. Til gengæld er der ingen karantæne fra den 23. december, som myndighederne før har advaret om.

12500 tilfælde

Det seneste døgn har omtrent 58.000 personer fået en COVID19 test i Ukraine. Af dem havde cirka 12500 COVID19. Da lidt over en femtedel af de testede var positive, vækker det bekymring om høje mørketal.

Det seneste døgn er 276 personer omkomne med sygdommen, imens 14.554 er kommet sig ovenpå sygdommen igen. Der er fortsat 380.000 aktive sygdomsforløb med COVID19 i Ukraine, lyder det fra sundhedsministeriet.

I alt er 14.000 mennesker døde af eller med sygdommen i Ukraine. 845.343 tilfælde er blevet registreret og anerkendt af de offentlige myndigheder, siden sygdommen kom til Ukraine i marts.