Foto: Eugene Kozlovsky fra Pixabay.

Ukrainske parlamentarikere foreslår skattefritagelse for iværksættervirksomheder. 

Et nyt lovforslag kommer med en god nyhed for Ukraines iværksætterselskaber. Forslaget drejer sig nemlig om at fritage virksomheder, der kan kategoriseres som “startups,” for at betale skat.

Meget symbolsk får de med det nye forslag fritagelse for skattefar i ligeså lang tid, som det tager at lave en levedygtig baby – ni måneder. Det nye foreslag er især rettet mod den voksende tech-industri.

De fleste af den slags virksomheder er i dag registreret som enkeltmandsvirksomheder, der i forvejen betaler en meget lav skat på fem procent af deres indkomst. Hvis loven kommer igennem bliver fem altså til nul. Det skriver Kyiv Post.

Der er et “men” 

Skattefritagelsen er i forvejen tidsbestemt, men der er også et maksimalt beløb, der kan fritages for skat. Tjener virksomheden over cirka 84.000 kroner i de ni måneders fritagelse, bliver den automatisk sendt i den skattegruppe, der betaler fem procent.

Samtidig kan man kun ansøge om skattefritagelsen en gang. Den kan altså ikke forlænges, og når den er udløbet, så skal de nystartede virksomheder betale skat på lige vilkår med andre virksomheder.

Før man kan få støtten skal iværksætteren dog bevise, at de har en iværksættervirksomhed – det skal være nyligt registrerede virksomheder, der endnu ikke har bestemt hvilken slags skat, de skal betale, og som har begrænsede ressourcer.

For at loven bliver til virkelighed skal den dog først vedtages to gange og underskrives af præsidenten. Landets parlament er dog ret travlt optaget for tiden. De skal nemlig revidere 4000 ændringsforslag til landreformen.