Fortovene har allerede kostet en Ukraine Nu skribent værdigheden. Foto: Emil Filtenborg.

Kyiv er blevet ramt af et mildest talt frustrerende vejrfænomen: Isregn har lammet hele den ukrainske hovedstad.

Kyiv er normalvis et sikkert sted, men det seneste døgn er det blevet nærmest umuligt at komme rundt – i hvert fald på gåben. Isregn har nemlig ramt byen og dækket hele byen i et tyndt lag spejlglat is.

Selv om de fleste af vejene er ved at være ryddet for is igen, så bilerne kan køre nogenlunde uforstyrret, så er fortorvene fortsat nærmest ufarbare. Det har dog allerede forstyrret den offentlige transport.

Busser kører ikke som normalt, og flere fly blev i går forhindret i at lande i Boryspil, imens afgange også blev aflyst blandt andet fra Zhuliany. Der var også flere trafikuheld i går på grund af vejret.

Ifølge State Emergency Service, var der blackouts i 173 bosættelser og tre regioner. 163 mennesker kom til skade på isen i Kyiv. Der arbejdes dog på at få ryddet op, men i skrivende stund er der stadigvæk store problemer med det i blandt andet Podil.

Lufthavnene kører videre

Ifølge direktøren for Boryspil, Oleh Struk, er der fortsat besværligt vejr, “men lufthavnen er godt vedligeholdt. Særlige fartøjer har arbejdet hele natten og fortsætter arbejdet nu. Landingsbanen er operationel og afvigelser er indenfor normen.”

Zhuliany skriver ikke noget om, hvorvidt de stadigvæk fungerer som normalt. De skriver omvendt heller ikke noget om, at de har problemer med ind- eller udgående flyafgange for nuværende.