Foto: Unsplash

Det var for godt til at være sandt, da det så ud til, at antallet af daglige raskmeldte personer overgik antallet af nye smittede.

I går kunne Ukraine Nu berette, at antallet af nye smittede nu var lavere end det antal, der blev erklæret raske. Sådan havde det været, og det betød, at det totale antal af syge mennesker faldt.

Det er nu slut. I det seneste døgn er 8325 personer blevet smittet, 6626 er kommet sig i samme periode. Til gengæld er over 3000 personer blevet indlagt på hospitalet, skriver nyhedsbureauet Unian.

Der er blevet lavet næsten 40.000 tests, hvilket vil sige at omkring en femtedel af alle tests kommer tilbage positive. Det er en meget høj andel sammenlignet med eksempelvis Danmark.

Vaccinen er på vej

Dog ser det ud til, at der arbejdes hårdt på at få en vaccine på vej til Ukraine. Imens vi er begyndt de indledende øvelser i Danmark og EU og gør os klar til at vaccinere, så har Ukraine ikke aftalerne helt på plads.

“Med hensyn til kilder til vacciner er der to niveauer: vi forhandler på statschefernes niveau samt forhandler med alle vaccineproducenter undtagen Rusland,” sagde premierministeren tidligere på et pressemøde i parlamentet.

“Selvfølgelig forhandler sundhedsministeren i dag med alle de internationale producenter med licenserede vacciner, der allerede har bestået tre niveauer af certificering og har de relevante tilladelser og licenser – på niveau med virksomhedernes øverste ledelse,” sagde Sjmygal.