Foto af ja ma hos Unsplash

Nye tal viser, at det går bedre med den ukrainske økonomi, men det ændrer ikke på, at der er store stigninger på blandt andet grøntsager. 

Det går bedre med inflationen i Ukraine viser nye tal fra statens statistik-service. På deres hjemmeside skriver de, at inflationen er faldet fra 9,8 procent i 2018 til 6,5 procent fra oktober 2018 til oktober 2019. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Inflationen ser derfor ud til at fortsætte med at falde i Ukraine. I 2017 var inflationen for eksempel 13,7 procent. Det var, ifølge Unian, endda den laveste inflation siden 2012. 

Men selv om det går bedre med inflationen i Ukraine, bliver nogle dagligvarer stadig markant dyrere hvert år. Tallene fra staten viser, at prisen på forbrugsvarer er steget med 4,2 procent indtil videre i år. Prisen på grøntsager er steget med hele 23,1 procent, mens frugt er blevet 19,4 procent dyrere. Prisen for varmt vand og togbilletter er hver steget med omkring 19 procent. 

Også telefonregningen er steget med 15,5 procent, viser tallene. Til gengæld er det blevet billigere at tanke sin bil op, da prisen på brændstof er faldet med 13,5 procent, og prisen på gas er nede med 12,5 procent. Prisen på æg er 18,5 procent billigere end sidste år.