Foto af Josh Appel hos Unsplash

Kiev: Den Internationale Valutafond har afsluttet sit møde i Ukraine og fortæller, at der er god mulighed for, at Ukraine ender med at få godkendt et nyt lån.

Ukraines præsident Volodimir Zelenskij har længe forsøgt at få stablet et nyt lån på plads med den Internationale Valutafond, IMF, som har været i Ukraine i de sidste uger. Pengene skal gå til at få implementeret flere af de reformer i landet, som Zelenskij vil have gennemført for at få liberaliseret økonomien og få gang i hjulene. Ifølge IMF så er et lån tæt på.

“Missionen har startet diskussionen om en treårig aftale, der kan blive støttet under IMF… Missionen har haft produktive diskussioner om områder for et nyt program de sidste to uger,” skrev IMF i en pressemeddelelse ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

IMF slog fast, at det er nødvendigt med tiltag for at sikre nationalbankens selvstændighed og sikre den finansielle stabilitet. 

“For at løfte økonomien til større vækst kræver det hurtige strukturelle reformer. Det inkluderer mest at få etableret retssikkerhed – inkluderet retslige reformer –  og beslutninger, der bekæmper korruption,” slår IMF fast i pressemeddelelsen. 

Ifølge Unian kan det nye lån kunne løbe op i alt fra et beløb fra 41 milliarder kroner til et beløb på 136 milliarder.