Foto af Oleg Laptev hos Unsplash

Der er planer om flere åbninger i Ukraine – blandt andet i Kharkiv og Dnipro.

Mandag åbnede svenske IKEA deres første fysiske butik i Ukraine i Blockbuster Mall i hovedstaden Kyiv. Siden maj 2020 har det været muligt at købe IKEAs produkter online, mens IKEAs produkter før har været dyre, da de kun kunne købes i uautoriserede butikker i Ukraine.  Den nye butik vil øge udbyddet af møbler i Ukraine og give mere konkurrence på markedet, især da IKEA har planer om at åbne flere fysiske butikker på sigt. 

”Kyiv-butiksåbningen er en vigtig bedrift både for vores ukrainske drift og for hele IKEA Sydøsteuropa, da dette er den første bybutik i regionen”, sagde Florian Mellet, markedschef hos IKEA Kyiv, ved åbningen af butikken i Kyiv, ifølge Ingka Group.

”Når komfort og sikkerhed derhjemme er vigtigere end nogensinde, håber vi at inspirere de mange mennesker til at forbedre deres hverdag derhjemme. Vi er meget glade for at have budt vores første ukrainske kunder velkommen til at hjælpe med at gøre deres boligindretningsdrømme til virkelighed,” fortsatte Mellet.

Større planer for fremtiden

Ifølge IKEA vil den fysiske butik have omkring 5.000 produkter og derfor et større udbyd end online. Butikken vil være en smule anderledes end IKEA i Danmark, da de ukrainske hjem ofte er mindre, og at de derfor skal have møbler, der passer ind. 

Der er allerede planer om, at IKEA vil åbne yderligere en butik i Kyiv, men derudover har IKEA også planer om flere små- og større butikker rundt omkring i landet. 

“Virksomhedens udviklingsproces i Ukraine stopper aldrig. Vi ser et betydeligt potentiale i store ukrainske byer som Kharkiv, Kyiv, Odesa, Dnipro, og vi analyserer fortsat mulighederne der. Men vi ser også interessen for mennesker, der bor i mindre byer, om at få adgang til IKEA-produkter,” sagde Mellet tidligere til Interfax Ukraine

“Til dato har vi underskrevet tre aftaler: to til Pick-Up Points med Metro og Ceetrus i Auchan Rive Gauche og en tredje – med Blockbuster. Jeg arbejder i øjeblikket med et team for at udvikle en plan for at maksimere markedets potentiale. Disse planer kræver yderligere investeringer og placeringer,” uddybede han. 

Du kan finde den nye IKEA på 36, Stepana Bandery Avenue i Kyiv.