Foto af Silver Ringvee hos Unsplash

Ifølge en ny meningsmåling i Ukraine støtter flertallet op om et NATO-medlemskab, men støtten er størst i den vestlige del af landet og blandt de unge. 

En ny undersøgelse af Gorshenin Institute peger på, at 51,2 procent af ukrainerne støtter et muligt NATO-medlemskab, som flere af de ukrainske politikere har presset på for. 

Undersøgelsens resultater blev fremlagt i Kyiv torsdag, hvor det også kom frem, at 30,1 procent er imod ukrainske medlemskab og 13,5 procent ikke er helt sikre. 5,2 procent ville ikke stemme, hvis der kom en folkeafstemning om spørgsmålet, kom det også frem. 

Ikke overraskende er støtten til Nato-medlemskab størst i den vestlige del af Ukraine, der oftest stemmer mere pro-Europa. Der støttede 72,1 procent af befolkningen op om medlemskab, mens 51,6 procent var imod i de østlige regioner. 

Undersøgelsen, der er lavet med 2.000 respondenter i alle ukraines regioner, viste også, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian, at støtten til NATO-medlemskab er størst blandt de 18-29-årige, mens dem over 60 er mest imod. 

Undersøgelsen pegede også på, at støtten til NATO-medlemskab var størst omkring 2014 og 2015, da separatister med støtte fra Rusland løsrev dele af ukraines Donbass-region. Dengang var støtten, ifølge Gorshenin Institute, på 55 procent.