Foto: Dimitry Anikin hos Unsplash.

Du kan tage nattoget til en række byer i Ukraine, hvor der ofte er langt. Det er en god oplevelse, og det koster næsten ingenting. 

I Danmark og store dele af det vestlige Europa diskuteres det, om der skal være flere nattoge som et alternativ til flyrejserne, der kan hjælpe på miljøet. I Ukraine er nattoge meget normalt, og forbinder store dele af landet, hvor distancen ofte kan være mere end 800 kilometer. Ansatte hos internationale organisationer tager ofte nattoget fra Kyiv til nogle af de store byer i den østlige del af landet, mens både ukrainere og turister tager nattoget til storbyerne Odesa, Kharkiv, Kyiv og Lviv. 

Det er både billigt og ofte meget komfortabelt. Et billigt med et nattog på cirka ti timer koster ofte ikke mere end 100 kroner, og selv om togenes kvalitet skifter, som vinden blæser, så er det aldrig en dårlig oplevelse. 

Artiklen fortsætter under billederne

Banegården i Kyiv. Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert
En mellemgang foran sovesalene. Foto: Stefan Weichert
Et værelse med plads til fire. Foto: Stefan Weichert
Foto: Stefan Weichert

Du skal bare hygge dig

For de cirka 100 kroner får man en soveplads i en sovevogn med plads til fire, og der er adgang til toilet, og personalet er oftest i godt humør. Du får også sengelinned, dyne og pude plus et håndklæde. I de nye tog er der også stikkontakter, og du har ofte en sengelampe, mens de nye tog også har klimaanlæg.  

Har du derfor planer om at rejse til Ukraine. Måske til Kyiv eller Lviv, så kan du passende bruge nattoget som en god måde at rejse rundt i landet. Så kan du også læne dig tilbage og drikke en øl, mens du nyder horisonten passere. Ofte er folk også meget snaksagelige, så hvis du har en ambition om at møde lokale, så er toget en god idé.

Du kan købe billetter her. Husk dog, at der i øjeblikket er rejserestriktioner i Ukraine. Så hold dig opdateret hos udenrigsministeriet før afrejse.