Foto af Rémi Walle hos Unsplash

Kiev: Der har før været kold luft mellem de to lande, men nu ser det ud til, at Hviderusland og Ukraine er på vej mod et tættere samarbejde.

Tidligere på ugen underskrev Hviderusland og Ukraine en række aftaler, der skulle forbedre kommunikationen og det økonomiske samarbejde mellem de to lande. I samme ombæring luftede den hviderussiske præsident Aleksandr Lukasjenko muligheden for, at Ukraine og Hviderusland kunne gå sammen om at afholde de Olympiske Lege. Noget, som han også havde luftet før. 

Nu melder den hviderussiske præsident så også sin støtte til den ukrainske præsidents kamp for fred i Donbass-regionen, hvor der har været krig siden 2014 efter russisk-støttede separatister løsrev dele af regionen. Og han lufter muligheden for endnu mere økonomisk samarbejde. 

“Resultatet (af forhandlingerne mellem de to lande)… bekræfter behovet for yderligere direkte dialog,” skrev Lukasjenko i et brev til den ukrainske præsident, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

“Jeg er overbevist om, at de aftaler vi har lavet i Zhytomyr (møde-byen) vil blive til virkelighed,” skrev han yderligere og tilbød den ukrainske præsident at komme på statsbesøg i Hviderusland.

Han mener, at Hviderusland kan hjælpe Ukraine, når det kommer til produktion, energi-industrien, landbruget og transportsektoren.