Hvem er Ukrainenu.dk?

På Ukrainenu.dk leverer vi dagligt nyheder om Ukraine til dig, men hvem sidder på den anden side af skærmen?

I Kyiv sidder Stefan Sigaard Weichert og Emil Filtenborg. De er begge uddannede journalister fra Journalisthøjskolen i Aarhus. Derudover har Stefan en kandidatgrad i Krig, Konflikter og Terrorisme fra Universiteterne i Swansea og Aarhus.

Før Stefan og Emil flyttede til Ukraine, havde de base i Egypten, hvor de blandt andet dækkede udviklingen der.

Selvom Stefan og Emil skriver med udgangspunkt i Ukraine, dækker de også resten af regionen. Ukraines unikke placering er faktisk en af grundene til, at de valgte at placere sig i Kyiv.

”De fleste andre korrespondenter, der dækker Central- og Østeuropa placerer sig i Skt. Petersborg eller Moskva, men vi ønskede at gøre tingene anderledes, så vi kan få nogle andre vinkler og historier, end dem der traditionelt bliver fortalt i danske og europæiske medier”, fortæller Emil.

Selvom Stefan og Emil skriver fast for Ukrainenu.dk, bidrager de også med deres viden og indsigt til andre både danske og internationale medier. Således har de dækket blandt andet dækket opstanden i Hviderusland efter det seneste valg, de har dækket historier i Bosnien og i den kommende weekend rejser de efter planen til Armenien for at dække kampene der.

Det giver en bred indsigt i udviklingen i regionen, som vi på Ukrainenu.dk kan trække på, når vi udvælger historier og vinkler til dig som læser.

”Ukraine er en spændende politisk arena med interesser fra både øst og vest med en størrelse, der har indflydelse på både økonomi og sikkerhedspolitik. Ukraine er i virkeligheden et grænseland, hvor konflikten mellem øst og vest er meget tydelig. Der foregår en klar konkurrence om, hvor regionen skal høre til politisk og økonomisk. Man kan beskrive det som en soft-power krig”, fortæller Stefan.

Derudover skader det heller ikke, at Ukraine med en central placering og god transportinfrastruktur giver let adgang til at bevæge sig rundt i regionen – en vigtig faktor mange virksomheder også drager nytte af, når de vælger at producere i Ukraine.

Redaktøren på Ukrainenu.dk er undertegnede, Mikkel Schøler. Med en kandidatgrad i statskundskab og en delspecialisering i den politiske transition i Central- og Østeuropa var jeg i 2010 valgobservatør ved det ukrainske præsidentvalg. I tillæg til mit arbejde på Ukrainenu.dk, arbejder jeg med strategisk, politisk og kommunikationsrådgivning gennem mit firma, Sikki.gl, hvor vi blandt andet specialiserer os i Grønland, hvor jeg er opvokset.

Med base i Danmark tager jeg mig af at dække begivenheder her i landet med relation til Ukraine.

Tilsammen udgør vi et lille team, der gør vores bedste for at bringe dig en viden og indsigt i Ukraine, som kan bringer dig værdi i dit arbejde.