Foto af Yong Chuan hos Unsplash

Kiev: Hvorfor lukkede Ukraine ikke for luftrummet, da der udbrød krig. Det vil det hollandske parlament have svar på.

Historien om nedskydningen af flyet MH17 fra Malaysia Airlines, der var vej mod Amsterdam fra den malaysiske hovedstad tilbage i 2014, har fået et nyt kapitel. Det hollandske parlament har nu støttet et forslag, der åbner op for en efterforskning af Ukraine. De vil vide, hvorfor Ukraine ikke lukkede luftrummet under kampene i den ukrainske Donbass-region, som var brudt ud tidligere på året. 

“Forslaget, der vil undersøge, hvorfor luftrummet over Ukraine ikke var lukket, er lige blevet vedtaget enstemmigt,” skrev parlamentsmedlemmet i Holland for CDA Chris Van Dam på Twitter. 

MH17 blev skudt ned den 17 juli 2014, da det var over luftrummet i Donbass kontrolleret af separatisterne. Der var 298 passagerer ombord, hvor de fleste var fra Holland. De omkom alle, og der har siden været en række undersøgelser af nedskydningen for at fastslå, hvem der er ansvarlig. 

Det er blandt andet kommet frem, at flyet blev skudt ned af et Buk antiluftskyts. I juni i år beskyldte folk fra JIT, der består af hollandske efterretningsfolk og politi, at separatisterne spillede en rolle i nedskydningen.