Foto af Helloquence hos Unsplash

Det er et stort problem, at mange ukrainere arbejder ulovligt, mener ukrainsk minister. Ændringer kan påvirke it-sektoren.

Kun 12,8 millioner af de i alt 28,5 millioner ukrainere i arbejds-alderen har et lovligt arbejde i Ukraine. Sådan lyder det fra landets økonomiminister Tymofiy Mylovanov, der oplyser, at resten enten har fundet et arbejde i udlandet eller er uden kontrakt. 

Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

“Halvdelen af vores borgere på arbejdsmarkedet er enten i udlandet for at arbejde eller er ikke ansat lovligt,” sagde ministeren, der finder det problematisk, at de ulovligt ansatte ikke er beskyttet af lovgivningen på arbejdsmarkedet. 

Den ukrainske premierminister Oleksiy Honcharuk godkendte i december en lov, der sikrer en større indkomst og flere rettigheder på arbejdsmarkedet, skriver Unian. Den er dog ikke trådt i kraft endnu. 

Kan ramme it-sektoren

Ukraine har en voksende it-sektor, der står for en større og større andel af den ukrainske økonomi. Den sektor ser ud til at blive påvirket af forandringerne, da de fleste i it-industrien, ifølge Unian, er ansat som “individuelle entreprenører”. 

Det er endnu uvist, hvilken indflydelse det vil få på den voksende it-sektor i Ukraine, som danske virksomheder i landet nyder godt af. 

Det er flere gange blevet beskrevet, hvordan det er et stort problem for Ukraine, at store dele af landets unge rejser til udlandet og arbejder. Blandt andet lavede NBC News en længere artikel om emnet sidste år.