Photo af Filip Gielda hos Unsplash.

Kortfilmen ‘Home’ klarer sig så godt, at den vinder prisen for Best Cinematography på kortfilmfestivalen i Kyiv. 

Den bevægende kortfilm ‘Home’, hvor instruktøren Inuk Jørgensen tager seeren med på en rejse på Grønland, vinder prisen for Best Cinematography på Kyiv Kortfilmfestival. Det skriver mediet Sermitsiaq. Filmen, der blandt viser flotte naturbilleder, beskriver instruktørens rejse med sine børn tilbage til Grønland, hvor han er opvokset. Her er der blandt andet fokus på den skønne natur på øen. 

Filmen har allerede vundet priser i USA, Europa og Indien, og nu vinder filmen altså også en pris i Kyiv, hvor der er digital kortfilmfestival fra den 26 til 27 juni ifølge mediet. 

“Jeg er utrolig glad for, at min kortfilm stadig er relevant selv efter snart to år, og så er jeg selvfølgelig taknemmelig for prisen,” siger Inuk Jørgensen ifølge Setmitsiaq, der forklarer, at filmen havde premiere tilbage i 2018 i Nuuk. 

I filmen, som du kan se nedenfor, sætter Jørgensen også fokus på klimaforandringerne, og hvordan de spiller ind på naturen og hverdagen på Grønland. Ifølge Jørgensen er det en “ære at være med til at producere grønlandske fortællinger, som er relevante i et internationalt perspektiv”