Foto af Марьян Блан hos Unsplash

Kiev: Mens Ukraine tager en række skridt for at stoppe krigen mod Rusland, så melder den ukrainske forsvarsminister ud, at Ukraine stadig, mod Ruslands ønsker, arbejder for at blive en del af NATO. 

Flere iagttagere har påpeget over årene, at det var slogans om EU- og NATO-medlemskab ved Maidan Revolutionen, der i 2014 fik Rusland til at annektere Krim-halvøen og støtte separatister i Donbass-regionen. Konflikten har siden kostet 13.000 mennesker livet, ifølge FN. 

Ukraine med den nye præsident Volodimir Zelenskij i spidsen forsøger i disse dage med en række skridt at få genstartet forhandlingerne om fred med Rusland. Mens det foregår, melder ukraines forsvarsminister Andriy Zahorodniuk nu ud, at NATO-medlemskab fortsat er et mål for Ukraine. 

“For det første forstår vi, at Rusland ikke ønsker Ukraine i NATO overhovedet. Det er kendt for alle kilder. Vores mål om NATO er helt sikkert ikke, hvad de gerne vil se, men det er et strategisk mål for Ukraine. Og vi vil ikke opgive vores mål. Lige modsat så sætter vi yderligere skub i forandringerne for at nå det,” sagde Zahorodniuk ifølge det ukrainske nyhedsbureau UNIAN. 

Der henvises blandt andet til mulige nye love og forbedringer af militæret for at nå standarderne i NATO.