Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

Der er nu kommet en mulighed for at forlade Ukraine og tage til Danmark, hvis det er nødvendigt. 

Den 6. maj afgår der et fly fra Kyiv til København. Det skriver den danske ambassade i Ukraine til danskere, der har tilmeldt sig danskerlisten, som er Udenrigsministeriets liste over danskere i udlandet.

Billetter til flyet kan købes på hjemmesiden www.skyup.aero, hvor man også kan finde andre rejser til europæiske lande.

Som flere ved, er karantænen i Ukraine blevet forlænget til den 12. maj, men der foreligger dog ikke nogen garanti for, at det karantænen ikke vil blive forlænget yderligere. Nærmere tværtimod.

Corona i Ukraine 

I skrivende stund er der i alt registreret 9866 tilfælde af COVID-19 i Ukraine. 250 er døde af sygdommen, 1103 er kommet sig igen. Der har været 456 nye smittetilfælde siden i går, skriver Kyiv Post.

Som i resten af verden har den ukrainske økonomi lidt under sygdommen. Selv om Ukrainerne over en bred kam støtter op om restriktionerne, der er blevet dem pålagt, så gør det voldsomt ondt på dem rent økonomisk.

45 procent af respondenterne i en ny undersøgelse siger, at de har en opsparing. 30 procent af dem mener, at de kun har nok til at stå imod i endnu en måned.

Det kan du læse mere om her. 

Danskerlisten

Særligt i en situation som nu er det en god idé at melde sig på danskerlisten, hvis man er i udlandet – også Ukraine. Ligeså vigtigt er det, at man melder sig fra listen igen, hvis man er kommet hjem til Danmark i god behold.

Udenrigsministeriets opfordring til at melde sig på danskerlisten kræver ikke den store indsats. Man kan enten melde sig på danskerlisten gennem ministeriets hjemmeside eller i appen “Rejseklar.”