Foto af Erik Odiin hos Unsplash.

Der er tale om 13 ekstra lande, så det samlede tal nu er 39. 

Det ukrainske nyhedsbureau Unian skriver, at flere lande nu åbner for ukrainske rejsende. Mediet citerer den ukrainske udenrigsminister Dmitro Kuleba for at sige, at 13 lande nu åbner grænserne for ukrainerne. Det samlede antal lande stiger dermed fra 26 til 39, og det bliver set som endnu et udtryk for, at rejsebranchen er ved at komme sig igen. 

“Fra i dag er der allerede 39 sådanne lande, det vil sige, at vi ser en udvidelse. Jeg vil gerne understrege, at vi ikke i alle tilfælde taler om fuldstændig fri adgang. Visse regler skal overholdes, og folk skal følge beslutninger truffet af de lokale myndigheder,” lyder det fra ministeren. 

Bulgarien, Slovenien, UAE, Irland, Maldiverne, Antigua og Barbuda, Ecuador, Jamaica, Cambodja, Comorerne, Pakistan og Puerto Rico er de lande, som nu har åbnet for ukrainske rejsende igen ifølge ministeren. Udlændinge i Ukraine, såsom danskere, kan dog rejse hjem til Danmark, men der kan være tale om karantæne. 

EU har samlet set endnu ikke åbnet for ukrainske rejsende, da smittetrykket i Ukraine endnu er for højt. Tidligere har ukrainerne fået lov til at rejse til Tyrkiet, Serbien, Albanien, Nord-Makedonien, Montenegro, Hviderusland, Storbritannien, USA, Mexico, Egypten, Tunesien, Republikken Korea, Irak, Iran, Afghanistan, Sydsudan, Etiopien, Somalia, Kenya, Zambia, Tanzania, Burundi, Seychellerne, Bahamas og Libanon. 

Nye tests for Covid-19

For nyligt er det også blevet nemmere at komme hjem til Ukraine igen. Ifølge Ukraine Business News er der nu installeret laboratorier i Kyiv Boryspil Lufthavn plus i lufthavnene i byerne Kharkiv, Lviv og Odesa. 

Der kan du få lavet en Covid-19 test, og hvis den er negativ, kan du undgå de 14 dages karantæne, som du ellers skal i, hvis du kommer fra et land, som er på Ukraines røde liste på grund af højt smittetryk. 

En test koster mellem 50 til 75 dollars at få foretaget, men det er endnu usikkert, hvor lang tid det tager at få testresultaterne. Danmark er på den grønne liste, og du er derfor fri for test og karantæne, når du kommer til Ukraine fra Danmark, hvor der er afgange fra Billund og København.