Foto af Matt Popovich hos Unsplash

I går anholdte politiet i Kyiv fem personer, som de mistænker for at være skyldig i drabet på den hviderussiske journalist fra 2016.

Den hviderussiske journalist Pavel Sheremet blev drabt den 20 juli 2016, da hans bil sprang i luften i Kyiv, hvor han boede på det tidspunkt. Siden har der ikke været fundet nogen skyldige, men i går anholdte politiet i Kyiv fem personer, som de mistænker for drabet. Det skriver en række medier i Ukraine. 

Ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian har det nationale politi lavet over 800 operationer for at beslaglægge beviser i sagen og blandt andet afhørt mere end 3.700 personer.

Politiet oplyser, at de fem anholdte blandt andet inkluderer en tidligere frivillig Donbass-veteran og musiker plus blandt andet en doktor. Ukrainenu har valgt ikke at nævne de anklagedes navne. En af de mistænkte skulle ifølge politiet være involveret i en anden sag med en bombe, og derfor være i stand til at bygge bilbomben. Det er endnu ukendt, hvorfor den hviderussiske journalist blev drabt, men han har tidligere været fængslet i Hviderusland for at være imod landets præsident og politiske elite i sit arbejde. 

Ifølge Unian bliver sagen blandt andet bygget på psykologisk profilering af de mistænkte og overvågningsbilleder. Politiet er også sikre på, at de ved, hvem der plantede bomben, da de to af de mistænkes mobildata viser, at de var på gerningsstedet. 

Det er endnu usikkert, hvornår de fem mistænke skal for retten og eventulet dømmes.