Foto af Ben Hershey hos Unsplash

Klubben håber at skabe et nyt fanmiljø med den nye valuta. 

FC Dynamo Kyiv fører den ukrainske fodboldrække og har gang i et godt år, hvor klubben også kom på tredjepladsen i Gruppe G i Champions League og er med i Europa League. Klubben er dog ikke tilfreds og vil nu forbedre klubben yderligere, skriver mediet Business Wire. Klubben har meldt ud, at de er gået sammen med blockchain-virksomheden Moonwalk om at lave klubbens egen kryptovaluta, som skal forbedre fanmiljøet. 

FC Dynamo Kyiv vil skabe et nyt økosystem omkring klubben, som kommer på grund af corona-krisen, der har efterladt klubbens stadion tom for tilskuere. Mediet skriver, at det er det første af slagsen i verden. FC Dynamo Kyiv vil med systemet udstyre klubbens fans med et belønningssystem, hvor klubbens fans kan optjene klubbens nye kryptovaluta og bruge dem på klubbens stadion og i deres butikker. 

”Moonwalk hjælper Dynamo Kyiv med at ændre spillet for sportshold på den måde, vi interagerer med, socialiserer og tjener penge på vores samfund. Moonwalks evne til at give vores fans en digital oplevelse, der er vævet ind i stoffet på vores egne digitale platforme, sikrer også, at vi let kan komme om bord på flere fans. Vi er begejstrede over muligheden for at tilbyde vores fans disse enorme fordele, der skaber øget engagement i vores spil, samtidig med at vi forbedrer, hvordan vi tjener penge på disse oplevelser i løbet af året,” sagde Ihor Surkis, der er ejer af Dynamo Kyiv. 

Kan få adgang til unikke fordele

Det er planen, at klubbens fans kan optjene klubbens nye kryptovaluta gennem blandt andet at spille spil eller engagere sig på de sociale medier, men det er endnu uklart præcist, hvad det betyder. Valutaen kan så bruges på merchandise eller adgang til VIP-oplevelser eller rabat på billetter til kampe, når corona-krisen engang er slut. 

Det er FC Dynamo Kyiv’s håb, at det vil øge fansenes engagement i klubben, og Moonwalk håber på, at systemet vil være så succesfuldt, at andre klubber vil efterspørge et lignende tiltag. Systemet er sat op på en måde, så fansene kan dele deres kryptovaluta med hinanden, og det er muligt, at fans får mulighed for at købe valutaen.

“Hensigten med vores partnerskab med Dynamo Kyiv er at skabe en plan for, hvordan premieremærker kan skabe sociale økonomier, der udnytter de store fordele ved blockchain og digitale tokens for bedre at engagere, belønne og tjene penge på deres samfund, partnere og sponsorer,” sagde Greg Consiglio, medstifter og Chief Strategy Officer for Moonwalk.

FC Dynamo Kyiv fører den ukrainske Premier League med et point foran Shaktar Donetsk og er i 1/16-finale i Europa League, hvor holdet møder Club Brugge.