Foto af Ye Jinghan hos Unsplash

Ved fredsforhandlingerne tidligere på måneden blev Rusland og Ukraine enige om en fangeudveksling, men den er i fare. 

Både Rusland og Ukraine virkede tilfredse tidligere på måneden efter fredsforhandlingerne i Paris, der skulle forsøge at få stoppet krigen i Donbass-regionen, der har hærget siden 2014. De to lande blev enige om en våbenhvile, som dog endnu ikke er trådt i kraft og en stor fangeudveksling af alle fangerne fra krigen. Den er dog nu i fare. 

Associated Press skriver, at repræsentanter fra Ukraine, Rusland og separatisterne, der løsrev dele af Donbass-regionen fra Ukraine med russisk hjælp i 2014, ikke kunne nå til en aftale efter flere timers forhandlinger i den hviderussiske hovedstad Minsk.

Olga Kobtseva, der er en af repræsentanterne for separatisterne, fortalte ifølge Associated Press, at ukraines modstand til at ophæve de nuværende anklager mod separatisterne var grunden til de fejlede forhandlinger. De gjorde, at parterne ikke nåede til en aftale om, hvem der eventuelt skulle udveksles mellem landene. 

Større problemer

Flere iagttagere på Twitter peger på, at problemerne tyder på, at fredsforhandlingerne fra tidligere på måneden langt fra er så positive, som de blev udlagt som. Ifølge Associated Press er parterne også uenige om, hvordan våbenhvilen skal implementeres, hvor separatisterne peger på, at Ukraine mangler fleksibilitet. 

Ifølge Associated Press udtrykte den ukrainske udenrigsminister Vadym Prystaiko i et tv-interview sin ærgrelse over, at parterne ikke kunne nå til en aftale. 

Tidligere på året nåede Rusland og Ukraine frem til en fangeudveksling, hvor Ukraine blandt andet fik sine flådesoldater, der var taget til fange i 2018 tilbage.