Europas – og verdens – veje krydser i Ukraine

Af Ugo Poletti, Chefredaktør for The Odessa Journal

Som italiener blev jeg forløffet, da jeg først ankom til Ukraine i 2017. Jeg kunne ikke få mig selv til at tro på alle de forretningsmuligheder, der bare ventede på at blive sat i gang. I Italien er vores forretningssektor bygget op gennem generationer af erfaringer og bare det at bryde ind i et marked kan tage lang tid og stor indsats. I Ukraine eksisterer der ikke en sådan forhistorie, hvilket gør det utroligt let at bygge en forretning op.

Jeg havde selvfølgelig hørt rygterne om, at korruption og organiseret kriminalitet er en del af forretningsverdenen i Ukraine, men jeg indså hurtigt, at for det meste er der tale om fordomme, så da jeg begyndte at kortlægge virksomhedslederne i Odesa, var det i ret let at holde sig væk fra de få personer, der har et dårligt rygte. Over en kam er ukrainerne villige til at arbejde hårdt, bygge fungerende virksomheder og opnå succes i livet. De forstår, at de har brug for udenlandske partnere og investeringer, som kun kommer, hvis man er troværdig.

Det gør ukrainere meget lette at arbejde med.

På en made er Ukraine en korsvej. Vi er baseret I Odesa, da vi ser Odesa som en korsvej, der forbinder Ukraine med verden gennem den store Sortehavs havn. Ved hjælp af tog eller lastbiler kan gods transporteres direkte til Østersøen fra Østafrika eller Asien uden at blive sejlet rundt om Europa. Fra Ukraine kan vare og udstyr sejles til de samme markeder.

I overført betydning er Ukraine en korsvej for ideer. Demokratiet sætter sine rødder her, mens hele samfundet stadig er ved at tilpasse sig til at tænke og agere på frie markedsvilkår.

Hos The Odessa Journal gør vi vores ved at fremme viden om Odesa-regionen, så det bliver lettere for udenlandske investorer at engagere sig i Ukraine. Det er derfor, vi har indgået et samarbejde med Ukrainenu. Ukrainenu giver dig det store billede, mens vi på The Odessa Journal giver dig den lokale viden om vores region.

Ukraine har brug for verden, hvis landet skal fortsætte sin positive udvikling. Verden har brug for Ukraine, for at øge sin velstand, maksimere sin produktion, og for transport er Odesa et nøglepunkt for logistik.