Foto af Ye Jinghan hos Unsplash

Ukraines præsident Volodimir Zelenskij har endnu en fangeudveksling med Rusland og separatisterne i Donbas under opsejling. 

Endnu en fangeudveksling kan blive en realitet, skriver det ukrainske medie Unian. Ifølge mediet har den ukrainske præsident, Volodimir Zelenskij, under et telefonopkald med Angela Merkel sagt, at en ny liste af fanger er på vej.

“Desværre var vi ikke i stand til at løslade alle fangerne, men vi fik 76 personer tilbage, og det er vi meget taknemmelige for jeres deltagelse i denne proces,” havde Zelenskij angiveligt sagt med henvisning til Normandiet-forhandlingerne i december.

Denne fangeudveksling vil være den tredje i rækken. Den første fangeudveksling kom kort tid efter Zelenskijs tiltræden som præsident. Den fik blandt andet den kontroversielle filmskaber Oleg Sentsov tilbage, men afgav et af kronvidnerne i sagen om det malaysiske fly MH17, der blev skudt ned over Ukraine. Fangeudvekslingen var med Rusland.

Den seneste fangeudveksling fandt sted lige før nytår. I stedet for at bytte fanger med Rusland, var det med de to separatist-republikker i Donbas. Den tredje fangeudveksling vil ifølge Unian også indeholde navne på fanger, der sidder tilbageholdt på Krim.