Foto af Victor Xok hos Unsplash.

Antallet af smittede stiger, og der kommer nogle nye restriktioner, men det er ikke særlig meget appetit for store stramninger.

I den seneste uge har Ukraine oplevet et dagligt smittetal på cirka 1.600 nye smittede om dagen, og det er højt for Ukraine, der tidligere lå relativt stabilt på omkring 500, før landet begyndt at åbne for samfundet igen. 

Udviklingen har netop fået Kyiv til at stramme byens corona-restriktioner igen, så alle nu skal bære maske indenfor i alle offentlige steder. Det skriver UBN. Derudover er det påkrævet at have ID på sig, når man færdes udenfor, og der skal bæres maske i al offentlig transport. Det inkluderer sporvogne, busser, metro og minibusser. 

Busser og sporvogne må kun tage siddende passagerer med, hvilket ventes at højne rejsetiden, selv om minibusser tidligere har ignoreret det krav i stort omfang. Metroen må stadig have stående passagerer. 

Ifølge mediet er 52 procent af de corona-reserverede hospitalssenge benyttet. I alt har 2.116 ukrainere mistet livet på grund af virussen, hvor tallet er 155 personer i Kyiv.

Kommer ikke vilde restriktioner

På trods af det stigende smittetal vil Ukraine åbne for landets skoler som planlagt den 1. september. Regioner, som har et stort smittetal – dem der er på den røde liste, vil dog kun undervise online. Det er stadig blot en lille del af Ukraine, som er på den røde liste. 

Ingen større byer er på den røde liste.

UBN skriver, at på grund af lokalvalget om cirka to måneder i Ukraine, så vil der ikke komme store stramninger nu på trods af det stigende smittetal. Det sker med henvisning til en udtalelse fra Zenon Zawada, der er ekspert hos Concorde Capital. 

”Zelenskiy-administrationen har stort set forblevet tavs over stigningen i infektioner. Der er endvidere ikke indført væsentlige begrænsninger i karantæne og lukning. Kun i Kyiv og to regioner er belægningsgraden på hospitalssenge over 50%, hvilket indikerer, at situationen er relativt stabil på trods af stigningen,” udtaler Zawada.