Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto: Stefan Weichert

Hvis du elsker at besøge slotte og dykke ned i historien, så er det måske værd at slå et smut forbi det vestlige Ukraine. Her er der en række slotte, som gemmer på en rig historie med både kampe og tortur. Det koster næsten ingen penge. 

Det første du tænker på, når du hører om landet Ukraine er nok ikke slotte, men det vestlige Ukraine gemmer på en masse. Zbarazh-slottet nær byen Ternopil, ikke langt fra Lviv, er et af dem. Det blev bygget i 1631 og er kendt som hjem for den polske Wiśniowiecki-familie. Slottet er i fremragende stand, og du kan gå rundt stort set uden overvågning. Det er lidt en mærkelig oplevelse, men gør stedet ekstra interessant. 

Historisk har slottet også haft betydning. Tidligere i 1700-tallet modstod slottet blandt andet en række angreb fra kosakker, og slottet har også haft store kampe tilbage i 1675, hvor Tyrkerne angreb og gjorde stor skade. 

Inde på Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto Stefan Weichert
Inde på Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto Stefan Weichert
Kanoner ude foran Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto Stefan Weichert

Et torturkammer

I dag er der flere udstillinger her, og det er muligt at gå rundt inde på slottet, på slotsmuren og i skovene omkring. I slottets kældre finder du et torturkammer, hvor du kan se diverse torturredskaber, og det er let at forestille sig, hvad der har foregået for flere hundrede år siden. Hvis du mangler fantasi, er der også instrukser på alle redskaberne, så du ved, hvordan de virker. Der er blandt andet en spids stol, som hekse skulle sidde på. 

Torturkammer under Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto Stefan Weichert
Inde på Zbarazh-slottet nær byen Ternopil. Foto Stefan Weichert

Zbarazh-slottet finder du i Zbarazh-landsbyen tæt på Ternopil i det vestlige Ukraine. Adgang koster blot 25 kroner. Zbarazh-slottet er kun et af mange i området, og de kan læse mere om de andre her

Hvis du er på de kanter, så foreslår Ukrainenu, at du overnatter i Ternopil, der er på størrelse med Aarhus. Der kan du også opleve en by med en flot central plads og flere historiske bygninger. Du kan se et par billeder af byen nedenfor. 

Ternopil fra en af søerne. Det du ser her er Ternopil slot. Foto: Stefan Weichert
Den centrale plads i Ternopil. Foto: Stefan Weichert